Megújuló vidéki örökségünk

2021.02.02. 15:59

A legszebbek közé került a megújult battonyai tájház

Lelkes helyi civilek sokat dolgoztak azért, hogy a Fodor Manó Helytörténeti Egyesület egyik oszlopos tagjának, Tóth Sándornénak a parasztháza immáron tájházként szolgálja a battonyaiakat és a városba érkező látogatókat egyaránt.

Cs. I.

Az épület 2018 és 2019 között megszépült a Miniszterelnökség által kiírt népi építészeti program jóvoltából. Ezenfelül saját forrást is fordítottak rendbetételére. A 2018. évi program keretében több mint kétszáz emlék felújítását oldották meg országszerte. Ezek közül harminc megújult (a legszebbeket és leghitelesebben megőrzötteket) épületet mutat be a Lechner Tudásközpont Kulturális Örökségvédelmi Igazgatóságának gondozásában megjelent Megújuló vidéki örökségünk című kiadvány.

– Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy tájházunk bekerült ebbe az igényes kiadványba, mert ez is azt bizonyítja, hogy jó munkát végeztünk. Gondos tervezés alapján, hagyományos anyaghasználattal és technológiával felújított épületünk a múltunk építészeti emlékeinek hitelesen megőrzött képviselője településünkön – fogalmaztak a tájházról a civilek közösségi oldalukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában