M44

2021.01.07. 14:35

Újabb szakasz épülhet meg a gyorsforgalmi útból

Minden irányban töretlen lendülettel folytatódnak a közútfejlesztések – tájékoztatta hírportálunkat csütörtöki közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

P. G.

Tavaly adták át az M44-es Kondoros-Békéscsaba közti szakaszát /Fotó: L. P./

Mint a szaktárca kitért rá, a kormány célja, hogy az ország bármely településéről 30 percen belül elérhető legyen egy négysávos szakasz, megtörténjen a megyei jogú városok gyorsforgalmi bekötése és az autópályák elvezetése az országhatárokig. Külön kiemelték, hogy egy Tisza-hidat is magába foglaló szakasszal bővül a Békéscsaba magas színvonalú bekötését szolgáló M44-es. Az M44 Kondorostól Békéscsabáig elérő szakasza a tavalyi év végén nyílt meg a közlekedők előtt.

Tavaly adták át az M44-es Kondoros-Békéscsaba közti szakaszát /Fotó: L. P./

A 2019 óta járható, Tiszakürtig tartó folytatással együtt a főváros és Viharsarok között már mostanra 25 perccel csökkent a menetidő. A dél-keleti országrész gyorsabb megközelítését célzó fejlesztéssorozatban idén a Lakitelek-Tiszakürt szakasz készülhet el egy új Tisza-híddal. Az autóút ezzel három év alatt 90 kilométeren teremt új összeköttetést három kelet-magyarországi megye között, teljes egészében hazai forrásból. A Kecskeméttől Szentkirályig tartó szakasz előkészítése jelenleg is zajlik.

Az M44-ről itt olvashat bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában