KHESZ

2021.01.13. 17:18

Számos szép fogás született tavaly is, Csabán sorsolt a szövetség

A Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) békéscsabai székházában tartották a „Szép fogások – Küldjön és nyerjen!” elnevezésű nyereményjáték sorsolását kedden délután, amelyen a tavalyi fogási beszámolók kerültek terítékre, és ahol a megnövelt nyereményalap szerint harminc, idei évre szóló KHESZ éves általános területi jegy talált gazdára.

P. G.

Mint megtudtuk, a járvánnyal sújtott horgászév ellenére minden eddiginél színesebben alakult a fogási a paletta.

Összesen 214 érvényes beszámolót vettek fel a listába, amelyek 143 beküldőtől érkeztek.

Nemes Attila, a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezetője kérdésünkre elmondta, szintén rekordnak számít, hogy huszonnyolc különböző faj szerepel a tavalyi fogási listán, köztük ismét fellelhetőek a védett, illetve a főként a folyóinkon kuriózumnak számító halak.

Lipták Attila egy 12,60 kilogrammos tükörponttyal, amit a Kettős-Körösben fogott /Fotók: KHESZ/

Dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke elmondta, először fordult elő, hogy ezúttal nem a holtágakról, hanem a folyókról érkezett a legtöbb fogási beszámoló (91), szorosan nyomában az eddig mindig listavezető holtágak (86) következtek. „Figyelemreméltó, hogy szép számmal szerepeltek csatornai vízterületek is a listán (20), illetve, hogy a tavak esetében az összes beküldést (17) a Fás-tó prezentálta. A „top” halfajt ezúttal a ponty adta, hatvan beszámolóval, de – több szempontból is – különleges, hogy az utóbbi időben ugyancsak népszerűvé vált rablóhalas horgászat a harcsát hozta be második helyre, a dobogó harmadik fokára szorítva a süllős horgászkalandokat.” – olvasható a KHESZ tájékoztatásában.

Hajdu Raul a 8,5 kilogrammos csukát a Hantoskerti-holtágnál fogta

A beszámolókban ezúttal is számos kapitális fogásról lehetett olvasni,

akadt olyan horgász, aki öt halfajból is jegyzett felettébb termetes példányokat.

Borbély István a Fekete-Körösnél küzdött meg ezzel a 9,10 kilogrammos süllővel

Voltak olyanok is, akik pontosan tisztában voltak – mérettől függetlenül – egy-egy ritkábban horgászkézbe kerülő vagy természetvédelmi szempontból értékesebb hal fogásának jelentőségével, ezért úgyszintén „szép” fogási hírt adtak róluk. Összegzésként kiemelték, kitűnik, hogy a KHESZ kezelésében lévő vízterületek, horgászati lehetőségek és halfogási élmények tekintetében, egészen rendkívüli spektrumot ölelnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában