Agility

2021.01.14. 14:20

Nyolcvanéves a gyulai kutyás klub legidősebb tagja

A Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub életében is sok változást hozott tavaly a járványhelyzet – értékelt hírportálunknak Alt Sándor. A klub elnöke elmondta, sikeresen pályáztak a Nemzeti Együttműködési Alaphoz, a gyulai önkormányzathoz, eredményesen zárták első leaderes pályázatukat, és magántámogatóikat sem vesztették el, pénzügyi helyzetük stabil. Taglétszámuk ugyancsak stabil, engedelmes-tanfolyamaik egyre sikeresebbek a gyulai lakosok körében, amelyet Alt Éva vezet. Legidősebb tagjuk 80, a legfiatalabb pedig 12 éves.

P. G.

A klub versenyzői Szabó Márton és Baráth Orsolya felkészítésével hat országos versenyen vettek részt, amelyeken eredményesen szerepeltek­.

– A járványhelyzet miatt számtalan bemutató, országos és nemzetközi verseny elmaradt, amelyet remélhetőleg idén bepótolhatnak

– tette hozzá Alt Sándor. – Ide sorolható a bemutatók közül az Állattenyésztési Napok programja, a Sérült Fiatalok Regionális Találkozója és a jótékonysági Mikulás-ünnepség, a versenyek közül pedig a svájci paragility-világkupa.

A járványhelyzet ellenére néhány versenyre lehetőség nyílt /Fotó: BMH/

A klub előzetesen tavaly áprilisra meghirdetett gyulai versenyét csak augusztusban szervezhette meg.

– A Covid-19 ellenére, minden előírt szabályt betartva, ismét egy nagyszerű országos és nemzetközi agilityversenyt sikerült lebonyolítani váro­sunkban, amellyel, ha nem is sokkal, de hozzájárultunk a helyi turisztikai szakma bevételeihez

– hangsúlyozta.

– A programmal kapcsolatban számtalan pozitív visszajelzés érkezett, mind a versenyzők, mind a nézők oldaláról. A nyári hónapokban a vár előtt a kulturális nonprofit kft. szervezésében agility-, paragility-bemutatóinkkal szórakoztattuk a Gyulán jelen levő vendégeket. A programunkat díjmentesen rendeztük meg, hogy így segítsük a céget. Eleken jótékonysági rendezvényen, októberben pedig a Gyulai Sportágválasztón vettünk részt.

Alt Sándor még tavaly benyújtotta az idei évre a NEA-s pályázatot. 2021-ben negyedszázados jubileumát ünneplik a Medivid Agility Kupának, amelyet a gyulai önkormányzat kezdetek óta minden évben jelentősen támogatott. Az edzéseket és engedelmes-tanfolyamokat jelenleg szüneteltetni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában