átalakítás

2021.01.15. 07:17

Megkezdődtek a munkálatok a kötegyáni gyerekháznál

Megkezdődtek a munkálatok a kötegyáni Biztos Kezdet Gyerekháznál, melynek infrastrukturális fejlesztésére 15 millió forintot nyert az EFOP keretében az önkormányzat – mondta dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester. A támogatásból 12 millió forintot fordíthatnak építkezésre, 1,3 milliót eszközök, így például laptopok, nyomtatók vásárlására, 1,7 milliót pedig a pályázat egyéb költségeire­.

L. B.

20210107 Kötegyán Építik a Biztos Kezdet Gyerekházat. Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

A polgármester hozzátette, a Biztos Kezdet Gyerekház az óvoda és a konyha közötti részben kapott helyet, így most a terek, helyiségek átalakítása zajlik, beépítik a teraszt is. Az intézményben lesz mosdó, apró konyha, valamint játszószoba a gyerekeknek és szüleiknek itt előadásokat szintén tarthatnak majd.

Tizenkétmillió forintot fordítanak építkezésre /A szerző felvétele/

A Biztos Kezdet Gyerekház egyébként nyáron kezdte meg működését, annak életre hívására, szintén az EFOP keretében, 40 millió forintot kapott az önkormányzat. Az intézményben a három év alatti kicsiknek és szüleiknek tartanak foglalkozásokat, támogatva ezzel a hátrányos helyzetben lévőket. A gyerekház, ahogy az óvoda, működhet most, a koronavírus-járvány ideje alatt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában