alapítványi támogatás

2021.01.05. 09:49

Hatmilliós eszközadomány érkezett az orosházi kórháznak

Műszereket, vizsgálatokhoz, műtétekhez szükséges eszközöket vásárolt az orosházi kórház abból az összegből, amit a Kórházért Alapítvány pályázatán nyert el kilenc osztály és gyógyító részleg.

Cs. I.

Az alapítvány harminc éve jött létre azért, hogy bővíthessék a kórház eszközállományát.

– Kétévente írunk ki pályázatot többmilliós támogatási értékben. Zöme műszerpályázat, illetve fiatal orvosok továbbképzésére szól – ismertette a célokat dr. Körmendi János. Az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, 2020-ban kizárólag fejlesztési célú pályázat érkezett.

Dr. Körmendi Jánostól december 28-án vette át dr. Duray Gergő az adományokat részletező papírokat /Fotó: orosházi kórház/

– Összesen 6,3 millió forint értékű műszert és egyéb, a gyógyításhoz szükséges eszközt tudtunk szerezni a kórházi osztályoknak. Öröm, hogy a járvánnyal nehezített időkben is tudtunk segíteni – tette hozzá a civilek elnöke.

– Az alapítvány évtizedek óta támogatja kórházunkat. Általuk sok értékes és fontos eszközzel gyarapodott műszerparkunk. Az összes dolgozó nevében köszönjük a támogatást. A jövőben is szeretnénk folytatni az együttműködést – fogalmazott dr. Duray Gergő, a Dr. László Elek kórház és rendelőintézet főigazgatója.

A neurológiai osztály kombinált és kórtermi éjjeliszekrényeket vehetett, míg a patológia metszetterítő vízfürdő készüléket, a sebészeti szakág a haladó laparoszkópos vastagbél-, akut és tervezett sérvsebészeti beavatkozásokhoz eszközöket. Sikeresen pályázott a radiológiai, a fül-orr-gégészeti részleg, az egynapos szemészeti részleg és a traumatológiai osztály. A szülészet-nőgyógyászati osztály 46-féle eszközt vásárolhatott. A gasztroenterológia, központi endoszkópos labor gyomor- és bélrendszeri vizsgálathoz szükséges kiegészítőkre nyert forrást.

Ezek is érdekelhetik