időjárás

2021.01.11. 17:40

Felkészültek a síkos utakra Békésben

Békés megyében néhány centi friss hóval kezdődött a hét. A következő napokban további hóesésre számíthatunk, melynek természetes velejárói a síkos utak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai azonban felkészültek mindenre.

N. Sz.

20210111 Békéscsaba Hóhelyzet a belvárosban fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy az időjárási előrejelzéseket figyelemmel kísérve a mérnökségi munkatársaik már vasárnap este 7 órakor elkezdték a megelőző síkosságmentesítést.

Hozzáfűzte, Békés megyében 29 géppel, sószóróval felszerelt kombinált tehergépjárművekkel végezte feladatát több mint negyven beosztottjuk.

A munkálatok éjfélig is elhúzódtak, de a reggeli időjárási helyzetet figyelembe véve ismételt mentesítést folytattak valamennyi kezelésükben lévő útszakaszon, beleértve a buszmegállókat és lefagyással veszélyeztetett helyeket is.

Sok ingatlan előtt elegendő volt seprűvel tisztítani a járdát /Fotók: Bencsik Ádám/

Pécsi Norbert Sándor részletezte, az éjszaka folyamán 130 tonna útszóró sót és 33 ezer liter kalcium-klorid oldatot használtak fel, a továbbiakban pedig a meteorológiai állomásaik adatait és az időjárás előrejelzéseket nyomon követve hozzák meg a szükséges intézkedéseket.

A békéscsabai Szent István téren kisgéppel tolták el a havat

Kedden és szerdán is számíthatunk csapadékra

A havazás nem okozott különösebb fennakadást a megyei utakon, az időjárással összefüggő közúti balesetről sem a tűzoltóságra, sem a rendőrségre nem érkezett bejelentés. Ennek ellenére a szakemberek mindenkit óvatosságra intenek, hiszen a meteorológiai előrejelzések szerint délkeleten ma és holnap is várható csapadék, hó, havas eső, vagy ónos eső formájában.

A hét közepétől pedig még inkább megmutatja komor arcát a tél, az Időkép prognózisa szerint ugyanis nagyobb mennyiségben áramlik fölénk szibériai eredetű fagyos levegő, ami egy időre elárasztja teljes Közép-Európát.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/leesett-az-elso-ho-bekescsaban-3595387/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában