Gyula

2021.01.20. 06:57

Évek óta nem néz tévét, szóltak neki, hogy a toplista élén a dala

Több fontos mérföldkőhöz érkezett a közelmúltban a gyulai kötődésű Tóth Ádám zenei pályafutása. A Megasztár 5. évadában megismert tehetséges zenész-énekes nemrég jelentkezett az első olyan saját dalával, a „Rab vagyok”-kal, amelynek mind a zenéjét, mind a szövegét ő szerezte. A slágerben mellette olyan előadók szerepelnek, mint AmaGali és Young G, azaz VV Béci.

Papp Gábor

– Sokaknak írok dalokat, zenéket és szövegeket egyaránt, de az utóbbi években nem igazán énekeltem. Időnként vokáloztam a háttérben, illetve Cserpes Laurával énekeltem duettet, valamint Fazekas Eszter egyik dalában is közreműködtem, de azért ez más

– árulta el hírportálunknak Tóth Ádám, Edem.

– Miután többen ösztönöztek, hogy vágjak bele, úgy döntöttem, hogy miért ne. AmaGalival már régen együtt dolgozom, ahogy a Való Világból megismert Bécivel is, aki Young G néven futott be a zenei életben – részletezte.

Tóth ádám sokaknak ír dalokat, zenéket és szövegeket

Béci egyébként több komoly zenei elismerést is kiérdemelt, 2012-ben megnyerte a VIVA Comet Magyarország legjobb új előadójának járó díját, 2013-ban pedig Magyarország legjobb férfi előadója lett. Ádám egyébiránt Young G-vel annyira összebarátkozott, hogy még egy stúdiót is kibéreltek együtt, ahol nem egyszer közösen végzik a munkákat. Az egyik ilyen alkalommal, amikor bemutatták egymásnak a dalaikat, jött az ötlet, hogy hármasban dolgozzák fel a gyulai kötődésű zenész Rab vagyok című szerzeményét.

Young G, vagyis VV Béci, AmaGali és Tóth Ádám a népszerű klip egyik részében

– Magam is meglepődve tapasztaltam, hogy a „Rab vagyok” milyen népszerűvé kezd válni. Mind a Sláger Tv, mind aDikh Tv elkezdte játszani. Sőt, utóbbi top 20-as slágerlistáját még vezette is egy ideig – ecsetelte Ádám. – Ez utóbbiról egyébként úgy szóltak, mert már évek óta nem nézek tévét, így fogalmam sem volt, hogy milyen előkelő helyen állunk. A slágerhez született videóklipet a YouTube-on is viszonylag sokan­ megnézték, és a visszajelzések ugyancsak kifejezetten kedvezőek.

A hotel tűzjelzője kiakadt, amikor a dalhoz forgatták a videóklipet

A forgatás nem volt eseménytelen. A felvételeket a budapesti Szabadság-hídon, illetve egy hotelben is rögzítették. Az operatőri feladatokat Tungi, a zeneszerző kollégája vállalta magára. Ádám civilben egy magazin művészeti vezetője, a vietnámi fiatalember pedig videós a lapcsoportnál. Visszatérve a forgatásra, a srácok egy füstgépet is magukkal vittek a szállodába, ami akkor még nyitva tarthatott. Amikor bekapcsolták az eszközt, akkor a hotel éttermében is megszólalt a tűzjelző. A szálláshely munkatársai indultak is azonnal megtudakolni, hogy mi történt.

AmaGalival azóta már egy újabb dalt, az „Elfújta a szél”-t is rögzítették, amihez szintén készül klip is. Ezt éppen ezen a hétvégén forgatták, és hamarosan látható lesz. Béci ebben a munkában nem tudott most részt venni, mert a felesége várandós, de a szakmai kapcsolat él, és várhatóan ­hamarosan akadnak majd olyan lehetőségek, amelyekben együtt fognak dolgozni a közeljövőben.

Ádámot nagyon sok előadó keresi

A közelmúltban Zámbó Krisztián és Norbee feldolgozta Zámbó Jimmy Ugye nem bántad meg című slágerét. Ebben a gyulai zenész producerként közreműködött, valamint gitározott és a billentyűs részeket is feljátszotta.

– Az elmúlt években megtapasztaltam, hogy Jimmy dalaihoz csak a lehető legnagyobb felelősséggel szabad hozzányúlni. A ma is óriási rajongótábora kifejezetten szigorú – húzta alá.

Bíznak a koncertek elindulásában

Ádám elmondta, nagyon bízik benne, hogy hamarosan ismételten elindulhat a zenei élet, újra lehet koncertezni. A zenész állandó tagja Pápai Joci csapatának, és éppen a héten adtak – az előírásoknak megfelelően, helyszíni közönség nélkül – az A38-as hajón koncertet. Hozzátette, bíznak abban, hogy a Budapest Parkban már felléphetnek késő tavasszal. Ádám Joci mellett olyan nevekkel dolgozik együtt, mint a békési kötődésű Herceg, Cserpes Laura vagy Oláh Gergő, aki az X-faktort is megnyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában