turisztika

2021.01.25. 11:29

Együttműködnek a Körösök völgye települései

Jó ütemben halad a Körösök völgyének aktív turisztikai lehetőségeit bemutató kiadvány előkészítése – nyilatkozta Kálmán Tibor, Békés polgármestere, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség régiós felelőse és elnökségi tagja.

Papp Gábor

20210121 Békés Körösök Völgye aktív turisztikai fejlesztése. Képen: Kálmán Tibor polgármester Fotó: Lehoczky Péter LP Békés Megyei Hírlap

Fotó: Lehoczky Péter

A szakember a közelmúltban végigjárta a Körösök és az Alsó-Tisza mentén fekvő településeket, hogy egyeztessen az együttműködés lehetőségeiről. A megbeszélések eredményeként az a döntés született, hogy az eredeti tervekkel szemben külön-külön kiadvány mutatja be a két régiót.

– A viszonylag nagy távolság, illetve a számtalan program, a kínálat nagysága ösztönzött arra minket, hogy szétválasszuk a két térségét – hangsúlyozta Kálmán Tibor. A Körös vidéke kapcsán

sorba veszik a kerékpáros és vízi turizmus lehetőségeit,

azok állnak majd a középpontban. A kiadvány elkészítésében közreműködik a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Ügynökség (AOFK) is.

A békési kikötő helyét vette szemügyre Gazsó János, a helyi polgármesteri hivatal munkatársa /Fotó: Lehoczky Péter/

Kálmán Tibor beszámolt arról, hogy más jellegű egyeztetéseket is folytatott az AOFK-val és a Magyar Hajózási Rt.-vel (MAHART). A Körösök mentén fekvő települések ennek eredményeként közös szakmai anyagot készíthetnek, amiben összefoglalják majd, hogy mire van szükségük a folyó hajózhatóságának erősítéséhez és a szolgáltatások komfortosabbá tételéhez.

– Ennek eredményeként várhatóan akár újabb,

a kikötőket érintő fejlesztések is megvalósulhatnak, ami további beruházásokat is generálhat

– mutatott rá a megbeszélések jelentőségére Kálmán Tibor. A polgármester kitért arra, hogy Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a napokban videókonferencia keretében összegezte az elmúlt esztendő aktív turisztikai eredményeit, sikereit, nehézségeit.

– A túrázás, az aktív turizmus növekvő népszerűsége térségünk és városunk számára is sokat hozhat – mondta ennek kapcsán Kálmán Tibor. Mint kiemelte, formálódik a Bejárható Körösök program, és a települések közötti együttműködés.

– Együtt, az egymást erősítő, egymásra épülő szolgáltatásokkal elérhetjük, hogy akár teljes egy hetet is eltöltsenek tartalmas kikapcsolódás mellett térségünkben a hozzánk érkező vendégek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában