Koronavírus Békésben

2020.12.09. 13:48

Nagy sikerrel zárult a konferenciasorozat

Jövőformáló tudomány címen a dél-magyarországi Gál Ferenc Egyetem hétrészes konferenciasorozatot hirdetett nemrégiben a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan. A pandémia okán meghozott korlátozó intézkedések miatt és a járványhelyzethez alkalmazkodva a rendezvény online-formában valósult meg, de így is nagy sikerrel zárult.

Ny. L.

A sorozat első felvonását a pedagógiai kar szervezésében tartották, rekordszámú részvevővel. Az előadóknak és a meghívott kutatóknak a közreműködésével zajló online-eseményre közel 200 regisztráció érkezett, és egyes előadásokon több mint 180-an vettek részt, ami egy kari nagyelőadóban is tiszteletet parancsoló létszám. A Hagyomány és innováció címen futó programban a tanítás jövőjével, a reflexió szerepével, a vállalati értékekkel, az online-oktatással, a hit és a pandémia viszonyával foglalkoztak. Oktatói és hallgatói TDK-előadások egyaránt helyet kaptak a témában.

Az egyetemen zajló tudományos munka állt a fókuszban a Tudományos műhelyeink a jövő szolgálatában című szekcióban a békéscsabai gazdasági kar jóvoltából. A gyermeki, tanulói kompetenciafejlesztés új elemei a pedagógusképzésben elnevezésű workshopot is digitális formában, a szarvasi pedagógiai kar lebonyolításában tartották meg. A jövőre nevelés tudománya címmel a GFE Marczell Mihály Speciális Pedagógiai Kutatócsoportjának kutatási eredményeit is bemutatták.

Az Egészség- és Szociális Tudományi Kar (ESZK) programja a koronavírus köré szerveződött. A résztvevők a megbetegedés jellemzőiről, a prevenció módozatairól, az egészségügyi és szociális ellátás kihívásairól hallhattak előadásokat. A második napon az ESZK Tudományos Diákköri Konferenciájával folytatódott a program, amikor is a kar hallgatói bemutatták tudományos eredményeiket a lovaglás jótékony hatásainak jelentőségétől egészen a szenior örömtánc témájáig.

A békéscsabai gazdasági karon Fenntarthatóság Magyarországon 2020-ban címmel is konferenciát rendeztek. Az eseményen többek között a társadalom- és oktatásszervezés lehetőségeiről, az egészségügy kihívásairól és reformjáról, illetve a nyugdíjrendszerről szóló előadások hangzottak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában