szebb lesz a várfürdő

2020.12.12. 15:30

Jól halad a gyulai versenyuszoda felújítása

Jó ütemben halad a Gyulai Várfürdő versenyuszodájának energetikai felújítása – tájékoztatta lapunkat Kun Miklós. A Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra, hogy a célra 228 millió forintot nyertek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kiírásán.

P. G.

20201211 Gyula Kun Miklós igazgató mutatta be a felújítást a Várfürdőbe Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

– A kivitelező nagyon jól áll a beruházással. Az 50 és 25 méteres uszoda szigetelése befejeződött, cserélték a nyílászárókat, a légbefúvókat, elkészült a háromrétegű hőszigetelő sátor

– számolt be a részletekről Kun Miklós.

A főépületre 50 kW-os napelemek kerültek, a mozgássérültek számára az öltöző, illetve a kapcsolódó lift építése is megfelelő ütemben halad. A várfürdő saját erőből elvégzi az 50 méteres versenyuszoda járófelületeinek újraburkolását, a teljes szigetelési réteg javítása erősíti az elfolyások megakadályozását.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta,

márciusra egy teljesen megújult versenyuszoda várja majd a vendégeket.

Nem csak szebb, korszerűbb is lesz a várfürdő /Fotó: Imre György/

– A felújítás reményeink szerint olyan mérvű lesz, hogy 10-15 évig nem kell nagyobb munkákat végezni a létesítményen – tette hozzá a szakember.

Kun Miklós elmondta, minden szükséges dokumentumot benyújtottak a Magyar Turisztikai Ügynökség várható, 3,2 milliárdos fejlesztési támogatása kapcsán az irányító hatósághoz. Ez fontos része egy újabb, nagy volumenű fejlesztéssorozat előkészítésének.

A várfürdőben folyamatosan zajlanak a karbantartási munkálatok, jelenleg a hadra fogható munkatársaik az AquaPalota festését, burkolatjavítását végzik. A várfürdő természetesen az előírásoknak megfelelően zárva tart, az előrejelzések szerint is leghamarabb márciusban nyithat ki újra.

– Bár a fix költségek mellett az úgynevezett addicionális költségek nem terhelik a költségvetésünket, az már látszik, hogy több száz millió forintos üzemi veszteséggel zárjuk majd az idei évet, és az a valószínű, hogy ez jövőre is így lesz – fogalmazott Kun Miklós kérdésünkre a járványhelyzet következményeivel kapcsolatban. Az ügyvezető igazgató nyomatékosította, ennek ellenére egyetlen dolgozójukat sem küldik el, keresik a megoldásokat, illetve természetesen az állami támogatásokat is igénybe veszik a munkabérek kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában