Koronavírus Békésben

2020.11.13. 18:43

Több ellátás szünetel az Orosházi Kórházban

Több változás is életbe lépett a héten az Orosházi kórházban, tekintettel a koronavírus okozta egészségügyi veszélyhelyzetre. A központi rendelkezések szerint az Orosházi Kórházban november 10-től több ütemben – a lakosság és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében – történtek a változtatások.

Cs. I.

Az Orosházi Kórházban szüneteltetik a fekvőbeteg-ellátásban a tervezett ellátásokat, műtéteket (sebészet, szülészet-nőgyógyászat, urológia, szemészet, fül-orr-gégészet, stb). A kórház a fekvőbeteg osztályokon kizárólag sürgősségi betegeket lát el és nem halasztható ellátásokat végez.

Az egynapos szemészet mellett szünetel a nappali kórházi ellátás.

Így a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály nappali részlegére nem lehet bejönni felvenni a kezeléseket. Ideiglenesen bezárt a gyopárosfürdői fiziko- és mozgásterápiás központ is, az elmaradt kezeléseket az újraindítás után lehet majd felvenni.

/Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház/

Ezek oka: a tervezett műtéti beavatkozások, az osztályokhoz kapcsolt ambuláns- illetve a nappali kórházi ellátások sok orvos-beteg találkozással járnak, ami terheli a kórházi ellátó rendszert.

Kérik a betegeket, amennyiben a tervezhető vizsgálatokat (labor, röntgen, ultrahang és egyéb szakrendelői vizsgálatok) a háziorvosuk is halaszthatónak tartja, a fertőzésveszély csökkentése érdekében

csak a járványhelyzet után keressék fel a szakrendelőt,

a diagnosztikai részlegeket.

Aki teheti, maradjon otthon, feleslegesen ne találkozzon másik emberrel, ne menjen közösségbe. A fertőzés elleni védekezés és járvány terjedésének lassítása érdekében a leghatékonyabb az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, a rendszeres és alapos kézmosás, a távolságtartás és a használati tárgyak fertőtlenítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában