Koronavírus Békésben

2020.11.20. 07:52

Segítik az üzleteket Orosházán és Békéscsabán

A orosházi és a békéscsabai önkormányzat bérleti-díj kedvezménnyel, illetve fizetési moratóriummal segíti azokat a vállalkozásokat, akik a várostól bérlik üzlethelységüket, és a járvány miatt be kellett zárniuk.

Békéscsabán a helyi vagyonkezelő üzlettípusonként eltérő bérletidíj-kedvezményt ad a nyitvatartásukban korlátozott vállalkozásoknak a cégek kérelmére – tudatta Kozma János vezérigazgató.

Orosházán azoknak az üzleteknek, amelyeknek be kellett zárniuk, 100 százalékban elengedi az önkormányzat a novemberi bérleti díjat – mondta el az MTI-nek Benkő Ferenc, a helyi városüzemeltetési cég vezetője.

Dávid Zoltán ezzel kapcsolatban a következőket osztotta meg Facebook-oldalán:

„A koronavírus okozta járványhelyzet a gazdasági szférát sem kíméli, az önkéntes bezárások a kiskereskedelmi, szórakoztatóipari, vendéglátói, szolgáltatói piacokon mind a bérbeadókat, mind a bérlőket nehéz helyzetbe hozza. Az egyetlen lehetőség most az, ha megpróbálunk felülkerekedni a járvány okozta válságon és segítséget nyújtani az érintett vállalkozóknak itt, Orosházán.

Éppen ezért úgy határoztam, hogy

az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. kezelésében lévő, az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződésben megjelölt, önkormányzati tulajdonú, nem lakás céljára szolgáló helyiségek tekintetében azon bérlők, akik a veszélyhelyzet okán bezártak, a veszélyhelyzet miatti zárva tartás időtartamára a bérleti díj megfizetése alól mentesülnek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában