elismerés

2020.11.23. 14:57

Klímabarát különdíjat kapott Szarvas

A Klímabarát Települések Szövetsége által idén hagyományteremtő szándékkal létrehozott Klímabarát Díj pályázatának eredménye megszületett – adta hírül hétfőn a szövetség.

Vásári Erzsébet

Kifejtették, a jelentkezők nagy számára és a magas minőségű, alaposan kidolgozott pályaművekre való tekintettel a bírálóbizottság négy kategóriában (I. Fővárosi kerületek, II. Megyei jogú városok, III. Kis- és középvárosok, IV. Községek) hirdetett eredményt.

A fentieken belül a Fővárosi kerületek kategóriában I. helyezést ért el a XIII. Kerület Önkormányzata és a XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata.

A Megyei jogú városok kategóriában I. helyezést érdemelt Szeged és Kaposvár, a Kis- és középvárosok kategóriában pedig Ózd lett az I. helyezett, továbbá „adaptációs best practice” különdíjban részesítette Szarvast a bírálóbizottság.

Községek kategóriában I. helyezést ért el Gyenesdiás, míg a Bírálóbizottság „klímainnovációs” különdíjban részesítette Püspökszilágyot.

Megtudtuk, a pályázati kiírásnak megfelelően minden díjazottnak két fődíjat ajánlottak fel: egy promóciós videót, amelynek keretében a díjazott önkormányzat klímavédelmi tevékenységeit szeretnék bemutatni, illetve tíz óra szakértői tanácsadást is biztosítanak számukra. Hozzátették, a Klímabarát Díj nyerteseinek járó oklevél, beltéri díj és kültéri plakett átadására tervezetten a COVID-19 járványhelyzet függvényében 2021. második negyedévében, ünnepélyes díjátadó konferencia keretében kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában