Koronavírus Békésben

2020.11.05. 09:39

Hétfői adatok szerint kilencen vannak elkülönítve Kovácsházán

Mezőkovácsházán a települést érintő koronavírussal kapcsolatos információkról számolt be Csepreghy Elemér polgármester. A városban is van fertőzött, karanténban is egyre többen kerülnek.

Cs. I.

– A Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának tájékoztatása szerint a november 2-i állapot alapján Mezőkovácsházán 9 járványügyileg elkülönített és 19 járványügyileg megfigyelt állampolgárról tudunk.

Ellenőrzésük folyamatos a rendőrség által. A Humán Szolgáltató Központunk munkatársai is gondoskodnak az ellátásukról, így senki sem marad ellátás és segítség nélkül.

- Az iskolákban a korábban bevezetett protokoll szerint végzik a fertőtlenítéseket, lázat mérnek, beteg gyermek nem lehet az épületben.

A közeledő karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan tervezünk különböző programokat, amelyek lebonyolítását a járványügyi helyzethez tekintetében mérlegeljük majd. Intézményeinket, közterületeinket folyamatosan fertőtlenítjük, ezzel is csökkentve a fertőzés terjedésének mértékét.

Nyomatékosan kérnek minden lakost, hogy fokozottan ügyeljen a fertőtlenítésre, a maszkviselésre és a távolságtartásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában