Koronavírus Békésben

2020.11.12. 17:31

A vásárlás ne legyen családi program – kéri a kovácsházi polgármester

Csepreghy Elemér, Mezőkovácsháza polgármestere a szigorúbb járványügyi korlátozások életbe lépése után közleményt tett közzé. Arra kér mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat és ajánlásokat.

Cs. I.

Mezőkovácsházán az alábbi területeken kérte a városvezető, hogy tartsa be a lakosság a szabályokat, ajánlásokat.

– A nagyobb üzletekben és parkolóiban ne csoportosuljanak, illetve lehetőség szerint már a parkoló területén viseljenek maszkot.

– Amennyiben megoldható, a vásárlásra most ne családi programként tekintsenek, és egy háztartásból egy ember vásároljon.

- A keddi és pénteki napokon, a piacon ne csoportosuljanak és viseljenek maszkot.

– A reggeli és délutáni órákban az általános iskola környékén kérjük, ne csoportosuljanak. Amíg várnak gyermekükre, mindenképp viseljenek maszkot.

– Ha megoldható, csak egy szülő érkezzen a gyermek(ek)ért.

– Látom és hallom, hogy sokukat érdekelnek konkrét számok a kovácsházi emberek fertőzöttségével kapcsolatban. Ezek a számok jelen helyzetben nem szabad, hogy befolyásolják hozzáállásunkat a vírushoz. Ha kevés a fertőzött, ha sok, az utasításokat be kell tartanunk – fogalmazott a polgármester.

– A kormányhivatal tájékoztatása szerint vannak új fertőzöttek a településen. Ők megfelelően izolálva is vannak, ellátásuk, ellenőrzésük megoldott. A járvány nálunk is emelkedő tendenciát mutat, de nem kiugró az országos átlaghoz képest – tette hozzá a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában