országos akció

2020.11.23. 17:57

A békés szülésért, születésért futottak Békésben

A Békés Születés(é)ért Támogatókör is csatlakozott vasárnap az országos „Fuss a szülésért!” akcióhoz. A kampány, arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a szülészeti ellátásnak anyababa-központúnak, tiszteletteljesnek, evidencia-alapúnak és az élettani szülést támogatónak kell lennie.

Vágvölgyi Nóra

A résztvevők eredetileg úgy tervezték, hogy a békéscsabai Széchenyi-ligetből indulva egy 4,2 kilométeres távot futnak le közösen, azonban a járványügyi helyzet miatt végül az online térbe került az esemény. Így november 22-én minden résztvevő szabadon választhatott helyszínt a mozgáshoz, és egy fotóval, applikációs képernyőfotóval jelezhette az akcióban való részvételét. A támogatókörhöz beérkezett üzenetek, fotók alapján, összesen közel 250 kilométert tettek meg a csatlakozó édesanyák, édesapák, családok.

A támogatókör egyik alapító tagja, Mátyusné Gálik Zsuzsanna elmondta, nagyon örülnek, hogy ilyen sokan csatlakoztak az eseményhez, hiszen ez is azt mutatja, hogy sokaknak fontos a szülés, születés ügye.

– Volt, aki betegség miatt csak a kertben sétált a családdal egy kört, de kaptunk 13 km-es felajánlást is. Minden üzenetnek, minden méternek örültünk. Nem az számított, hogy ki milyen gyorsan teljesíti a saját kitűzött célját: ugyanúgy, ahogy a szülésnél sem az a fontos, hogy ki milyen gyors, milyen hosszú utat jár be, itt sem ez volt a lényeg – mesélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában