ügyelnek a biztonságra

2020.10.09. 17:26

Több mint nyolcszázan tesznek ősszel érettségi vizsgát Békésben

Az őszi érettségi időszakban Békés megyében 835-en tesznek vizsgát, kilenc középiskolában és a kormányhivatalban fogadják a jelentkezőket – közölték hírportálunk érdeklődésére az Emberi Erőforrások Minisztériumában. Mint írták: az írásbeli vizsgákat október 16. és október 30., az emelt szintű szóbeliket november 12. és 16., a középszintű szóbeliket november 23. és 27. között tartják.

L. B.

2020.05.05. Nagykanizsa Kéezfertőtlenítés és szájmaszk felvételévele, kezdődöt a 2020 évi érettségi, a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Fotó: Szakony Attila

Békéscsabán négy intézményben lesznek érettségi vizsgák: az Andrássy Gyula gimnáziumban, a Belvárosi gimnáziumban, a BSZC Szent-Györgyi Albert technikum, valamint az evangélikus gimnáziumban. Emellett Békésen a Szegedi Kis István református gimnáziumban, szakgimnáziumban; Köröstarcsán a Bolyai János gimnázium telephelyén; Mezőberényben a Petőfi Sándor evangélikus gimnáziumban; Orosházán a Táncsics Mihály gimnáziumban; valamint Szarvason a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban fogadják a jelentkezőket.

Az írásbeli vizsga során nem kötelező, csak ajánlott a maszk viselése /Fotó: Archív MW/

A szaktárcánál elmondták, a koronavírus-járvány miatt biztonsági intézkedések szükségesek, ajánlottak az írásbeli vizsgák során, hogy mik ezek, azt az Oktatási Hivatal honlapján tették közzé.

A dokumentumban szerepel, hogy el kell kerülni a vizsgázók csoportosulását az épületen belül. A szervezőknek, felügyelőknek védőkesztyűt adnak, hogy a diákok elé kerülő feladatlapok biztonságosak legyenek. A maszk viselése az írásbeli vizsgák során ajánlott, ugyanakkor nem kötelező. Minden helyszínen biztosítanak megfelelő mennyiségben kézfertőtlenítőt. A beosztáskor és az ülésrend kialakításakor figyelni kell arra, hogy egyszerre legfeljebb tíz vizsgázó legyen a teremben, valamint tartsák egymástól a másfél méteres védőtávolságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában