gépház

2020.10.09. 09:22

Robbanás történt a nagyszénási fürdőben

Robbanás történt csütörtök este Nagyszénáson a Parkfürdő kiszolgáló gépházában. Egy ott dolgozó kezelő személy a robbanás következtében első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, az épületben szerkezeti kár és tűz nem keletkezett – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Az esethez vonult az orosházi hivatásos tűzoltóság egysége a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi mobil labor.

A kiérkező egységek az épületet a közművekről leválasztották, továbbiakban elvégezték a helyiségben tárolt vegyi anyagok beazonosítását és a gázkoncentráció mérését.

A felderítés folyamán semmilyen veszélyes anyag jelenléte nem volt mérhető. A balesetben megsérült személyt a mentőszolgálat kórházba szállította.

A Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat hatósági helyszíni szemlét hajtott végre, a baleset körülményeit még vizsgálják.

Nyemcsok János polgármester érdeklődésünkre elmondta, azonnal a helyszínre sietett. Ott tájékozódott.

– Tűzkár nem keletkezett, ahogy üzemzavar se. Műszakilag és biztonságtechnikailag annak semmi akadálya, hogy a fürdő tovább üzemeljen. A létesítmény pénteken kinyitott – tájékoztatott a település vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában