kvíz

2020.10.03. 08:55

Melyik csabai hírességről ír a BékésWiki?

Ezen a héten arra vagyunk kíváncsiak, hogy felismeri-e, hogy melyik békéscsabai híres ember BékésWiki bejegyzéséből származik a szöveg?

Fotó: Shutterstock Illusztráció

1.
Az evangélikus egyház kérésére megfestette az Evangélikus Kistemplom oltárképét, továbbá elkészítette olyan jeles személyiségek arcképét, mint Kossuth, Széchenyi, Deák vagy Teleki László.
2.
Sírján a következő felirat áll: A szép könyvek áhítatos rajongója, alkotója, és nyomtató mestere
3.
A Békéscsabai Előre Spartacus, majd a Békéscsabai Agro-Stop Torna Club tornásza volt. Valamennyi korcsoportban csapatbajnok lett, serdülő és ifjúsági egyéni győzelemmel is rendelkezik.
4.
Játékos pályafutásának térdsérülés vetett véget 1967-ben. 1955 és 1967 között 171 NB I.-es fellépésen 45 gólt szerzett. A magyar bajnoki cím mellett három alkalommal Magyar Kupagyőztes lett a Győrrel.
5.
Los Angelesben telepedett le a negyvenes évek végén, ahol egyetemi oktatóként tevékenykedett a George Pepperdine Egyetemen, valamint a Redlans Egyetemen. Festészete és oktatói tevékenysége mellett grafikákat és kerámiákat készített.
6.
1973-ban közreműködésével jött létre a Gyulai Várszínház, amelynek 1994-ig művészeti vezetője volt. 1982 és 1995 között a Nemzeti Színház rendezője, 1991-től főrendezője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában