Iciri-Piciri

2020.10.16. 18:18

Megnyitották a gyerekházat Sarkadkeresztúron

Mintegy 40 millió forintot nyert az önkormányzat Biztos Kezdet Gyerekház kialakítására.

L. B.

Bakucz Péter, dr. Kovács József és Bakosné Tóth Irma intézményvezető egy császárfát ültettek el a ház udvarán /Fotó: Lehoczky P./

Fotó: Lehoczky Péter

Az intézmény szakmai megnyitóját a minap tartották a Széchenyi utcai épületben, és hamarosan fogadhatja is a három év alatti gyermekeket és szüleiket. A település további 14 millió forintot kapott infrastrukturális fejlesztésre, az Iciri-Piciri névre keresztelt gyerekház korszerűsítésére, átalakítására, eszközök vásárlására.

Bakucz Péter, dr. Kovács József és Bakosné Tóth Irma intézményvezető egy császárfát ültettek el a ház udvarán /Fotó: Lehoczky P./

– Ez a beruházás jövő év nyarán érhet véget – mondta Bakucz Péter polgármester. Nagyon fontosnak nevezte a gyerekházat, ahol segíthetik a kicsik egészséges fejlődését, a hátrányok leküzdését, hasznos programokat szervezhetnek az érintetteknek. Sarkadkeresztúron húsz, három év alatti gyermek él, fele rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, jelentős részük hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű.

A megnyitón dr. Kovács József országgyűlési képviselő bölcsődepótlónak nevezte a gyerekházat, ahol mint fogalmazott, az óvoda előtt megkezdhetik a szakemberek a gyermekek szocializációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában