lopások miatt

2020.10.30. 09:24

Hét kamerát szerelnek fel a sarkadi temetőben

– Több jelzés érkezett a városházára az elmúlt időszakban, hogy előfordulnak lopások a Körösháti temetőben: koszorúk, virágok tűnnek a sírokról – mondta a képviselő-testület közelmúltban tartott ülésén dr. Mokán István polgármester, hozzáfűzve: ez az embertelen, megbotránkoztató, kegyeletsértő magatartás nem csak Sarkadra jellemző.

L. B.

A városvezető jelezte: bár az önkormányzat üzemelteti az egész sírkertet, annak csupán egyik fele a város tulajdona, a másik fele a Sarkad-Újteleki Református Egyházközségé. Az önkormányzat megkereste az egyházközséget, hogy a lopások megelőzése és felderítése érdekében helyezzenek ki térfigyelő kamerákat a területen. Fel is mérték, hány eszközre lenne szükség: négyre a város, háromra pedig az egyházközség területén.

Később az egyházközség presbitériuma hozott egy olyan határozatot, mely szerint a Körösháti temető azon részét, amely az egyházközség tulajdonában van, ingyenesen átadná az önkormányzatnak, hiszen egyébként is az egész területet az önkormányzat üzemelteti immár tíz éve. Ezt a felajánlást a képviselő-testület elfogadta, így rövidesen a sírkert egész területe a város tulajdonában lesz, ami szabad utat ad a jövőbeni fejlesztésekhez.

A grémium döntött arról is, hogy hét eszközből álló térfigyelő kamerarendszert telepítenek 1,6 millió forintból a Körösháti temetőben.

– A Szalontai úton lévő Szigeti temető a Sarkad-Belvárosi Református Egyházközség tulajdonában van – folytatta dr. Mokán István, kiemelve, hogy abban a sírkertben is számos fejlesztésre lenne szükség – a ravatalozó korszerűsítésére, utak rendbe tételére –, amelyek összességében több millió forintos tételt jelentenek. Ám mindez nem a város, hanem a tulajdonos feladata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában