elhatárolódnak az LMBTQ propagandától

2020.10.30. 13:55

Gyermekbibliát kapnak a békési óvodák

Valamennyi békési óvodának egy-egy Gyermekbibliát és Illyés Gyula Hetvenhét magyar népmese című könyvét ajándékozza a helyi önkormányzat a képviselő-testület csütörtöki ülésén született döntés értelmében – jelentette be Mucsi András, a Kereszténydemokrata Néppárt békési elnöke, önkormányzati képviselő. A grémium ezzel párhuzamosan felkérte a Békési Intézményfenntartó Társulást, hogy az égisze alatt működő bölcsődékben és óvodákban ne használják a Meseország mindenkié című könyvet, illetve annak munkafüzetét.

P. G.

20201030 Békés KDMP sajtáj Polgár Zoltán, Füredi János, Mucsi András, Kovács Ildikó, a békési KDNP elnökségi tagjai Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A KDNP és a Fidesz békési szervezeteinek kezdeményezésére csütörtöki ülésén a képviselő-testület elfogadta azt a nyilatkozatot, amelyben elhatárolódtunk a nyugatról érkező az LMBTQ-propagandától, annak bölcsődékben, óvodákban való terjesztésétől – fogalmazott Mucsi András a KDNP békési szervezetének pénteki, a Bóbita Óvoda előtt megtartott sajtótájékoztatóján, amelyet a párt több elnökségi tagjával, Kovács Ildikóval, Polgár Zoltánnal és Füredi Jánossal közösen tartott.

A párt békési elnöke, önkormányzati képviselő elmondta, a grémium egyhangúlag hozott döntésével kifejezték, hogy nem szeretnék, ha a városi nevelési intézményekben szerepet kapna a Meseország mindenkié című kötet, illetve ezzel párhuzamosan felkérték a Békési Intézményfenntartó Társulást, hogy a városi bölcsődékben és óvodákban ne használják a könyvet, valamint annak munkafüzetét.

– Emellett az önkormányzat fenntartótól függetlenül minden óvoda számára Illyés Gyula Hetvenhét magyar népmese című mesekönyvét, illetve a Gyermekbibliát ajándékozza – fogalmazott Mucsi András. – Társadalmunk a zsidó-keresztyén kinyilatkoztatás alapján áll, amihez erős családokra van szükség. Ezeket az értékeket a két könyv kifejezi.

Polgár Zoltán, Füredi János, Mucsi András és Kovács Ildikó a keresztény értékrend mellett foglalt állást /Fotó: Imre György/

Mucsi András azt valószínűsítette, hogy már jövő héten, amennyiben a járványhelyzet megengedi, ünnepélyes keretek között átadják a köteteket az óvodáknak.

Egy nappal korábbi sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor polgármester is beszélt a döntésről, aki egyebek mellett kitért arra, hogy korábban is, amikor a Babazászló kitűzése mellett határozott a testület, állást foglaltak a keresztény értékrend mellett.

Megvan az ideje az érzékenyítésnek

Kovács Ildikó, a KDNP békési szervezetének egyik alelnöke Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, professzor álláspontját idézte fel a sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, szó sincs arról, hogy nem kell a gyerekeket toleranciára nevelni, szükség van a megkülönböztetési érzékenyítésre, de nem 3 és 5 éves kor között.

– Az óvodai időszakban szilárdulnak meg a nemi identitás alapjai. Ha egy gyermek számára ezzel ellentétes mesét mondanak, akkor az összezavarhatja mindezt – hangsúlyozta. – Az említett megkülönböztetési érzékenyítésnek egy későbbi életszakaszban kell helyet kapnia, amikor a gyermekek nemi identitása már rögzült. Szülőként, szociális szakemberként és közéleti emberként is elítélte a sok vitát kiváltott kötet óvodákban való terjesztését.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/dr-bagdy-emoke-tudjuk-mikor-mit-kell-a-gyerekeknek-atadni-3117142/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában