szakácskönyv gyerekeknek

2020.09.18. 16:03

Rímes receptjeit mutatta be a megyeszékhelyen Péter Erika

Péter Erika költő, író Ez egy nem normális szakácskönyv című kötetének bemutatóját tartották csütörtökön a Békés Megyei Könyvtárban. Az eseményen Rakonczás Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, egy rendkívül mozgalmas, izgalmas és sokszínű eseménynek adhattak otthont és nagy öröm számára, hogy szerző legújabb írását is elhozta hozzájuk.

V. E.

20200917 Békéscsaba Péter Erika (képen) "Ez egy nem normális szakácskönyv" című könyvének bemutatója a Békés Megyei Könyvtárban. Fotó: Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

Varga Tamás alpolgármester köszöntőjében elhangzott, a gyerekeknek készült szakácskönyv egy sokoldalú, sokszínű alkotó munkája, aki most új fába vágta a fejszéjét. Ezt ő egy nehéz, de egyben hálás műfajnak tekinti, hiszen úgy kellett verset írnia, hogy az egy használati utasítás is legyen, ráadásul nem is akármilyen.

Péter Erika szakácskönyvének bemutatóján a Békés Megyei Könyvtárban /Fotó: Bencsik Ádám/

Péter Erikától megtudtuk, a szakácskönyv címének kitalálásához hosszú út vezetett, amit végül kiadójával együtt választottak. Az ötlete pedig egy téli napon jött, amikor épp palacsintára éhezett meg. Ekkor ahelyett, hogy sütni kezdett volna, az édesség receptjének megírásához látott hozzá, persze nem hagyományos, hanem rímes formában úgy, hogy a gyerekek is elkészíthessék szövege alapján. Ezt követte a madártej, majd a húsleves, és további 25 ételleírás, amiből végül összeállt a kiadvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában