jelentkezés

2020.09.23. 12:57

Milliós támogatásra pályázhatnak a csabai civil szervezetek

Október 30-ig várják a jelentkezéseket a tizenegyedik alkalommal meghirdetett Budapest Bank Békéscsabáért Program pályázati kiírására.

Ny.L.

Archív felvétel

Idén is olyan közérdekű tevékenységeket végző civil szervezetek jelentkezhetnek, melyek tevékenységükkel Békéscsabához és közvetlen agglomerációjához (Gerlához, Mezőmegyerhez és Fényeshez kötődnek. Ebben az évben a helyi fiatalokat támogató kezdeményezések kaphatnak pénzügyi segítséget.

A Budapest Bank 2013-ban indította el a Budapest Bank Békéscsabáért Programját, mégpedig társadalmi felelősségvállalási stratégiája kiemelkedő elemeként. A pályázat keretében olyan nonprofit szervezetek igényelhetnek pénzbeli támogatást, amelyek tevékenységükkel valamilyen módon hozzájárulnak Békéscsaba és agglomerációja fejlődéséhez. A program során közösen biztosít a civil kezdeményezéseknek nyolcmillió forint pályázati forrást a Budapest Bank és Békéscsaba önkormányzata.

Archív felvétel

A Budapest Bank Békéscsabáért Program eddig 120 nonprofit szervezet tevékenységét támogatta összesen 54 millió forint értékben. A program az évek során olyan témákat karolt fel, mint a hagyományőrzés, a közösségépítés, az esélyegyenlőség, a vállalkozói ismeretek, a pénzügyi kultúra. Hasonlóan a pályaválasztáshoz, az egészségfejlesztéshez, a környezetvédelemhez, valamint a természeti és kulturális értékmegőrzéshez

Az előző évekhez hasonlóan idén is két kategóriában pályázhatnak a civil szervezetek. Az elsőben olyan szervezetek jelentkezhetnek, amelyek programjuk során digitális eszközökkel járulnak hozzá a gyermekek élményalapú oktatásához, kulturális fejlesztéséhez.

Ebben a kategóriában az egész országból jelentkezhetnek nonprofit szervezetek azzal a feltétellel, hogy pályázati tevékenységüket Békéscsabán vagy annak közvetlen agglomerációjában, illetve annak javára valósítják meg. A második témakörben a program olyan kezdeményezések és programok megvalósítását támogatja, amelyek segítik a fiatal korosztály Békéscsabán való letelepedését, illetve felsőfokú tanulmányaik befejeztével a visszatérésüket a városba. Itt kizárólag a Békéscsabán és közvetlen agglomerációjában működő nonprofit szervezetek pályázhatnak.

– Mivel Békéscsabán működik a Budapest Bank Szolgáltató Központja csaknem 800 munkatárssal, ezért számunkra kiemelten fontos, hogy mi is tevékenyen hozzájáruljunk Békéscsaba és környékének fejlődéséhez. Folyamatosan arra törekszünk, hogy minél többet megőrizzük a város értékeiből, tekintettel a munkaerőpiacra, az életminőségre, a természeti és a kulturális kincsekre – hangsúlyozta Klaukó Ákos, a Budapest Bank békéscsabai Szolgáltató Központjának vezetője. – Kétségtelen, hogy a fiatalságban rejlik a jövő, ezért a bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában mindig kiemelt helyen szerepelt a fiatalkorúak edukációja és munkaerőpiaci esélyeik növelése.

A pályázat során rendelkezésre álló keretösszeg nyolcmillió forint, amelyből ötmilliót a Budapest Bank, hárommilliót Békéscsaba önkormányzata biztosít. Az elnyerhető támogatás összege minimum bruttó százezer forint, maximum bruttó egymillió forint. A pályázati anyagokat postán várják a szervezők, legkésőbb október 30-áig. A pályázat részletes kiírása itt olvasható.

A pályázat bírálóbizottságának társelnökei Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, valamint Klaukó Ákos, a Budapest Bank Szolgáltató Központjának vezetője. A zsűri további tagjai Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője és Tölgyes Orsolya, a Budapest Bank kommunikációs vezetője. A pályázat médiapartnere a Békés Megyei Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában