roma nemzetiségi önkormányzat

2020.09.18. 13:01

Időközi választást tartanak Pusztaföldváron

Pusztaföldváron vasárnap települési roma nemzetiségi önkormányzati képviselők időközi választása lesz. Dr. Lipták Pétertől, a helyi választási iroda vezetőjétől megtudtuk, 2020 februárjában 2 fő roma nemzetiségi képviselő lemondott a mandátumáról, ezért a Pusztaföldvári Helyi Választási Bizottság időközi választás kiírásáról döntött, figyelemmel arra, hogy a Pusztaföldvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat működésképtelenné vált.

Cs. I.

Az időközi választást eredetileg 2020 májusában kellett volna megtartani, de a pandémia miatt elrendelt veszélyhelyzet okán a választás napja szeptember 20-ára került. A két megüresedett mandátumra 6 képviselőjelölt pályázik.

A szavazatszámláló bizottság működése során alkalmazni fogja a Nemzeti Választási Iroda által előírt ajánlásokat, amelyek a következők: a szavazatszámláló bizottság tagjai és a jegyzőkönyvvezető maszkot viselnek a szavazóhelyiségben és egymástól legalább 1,5 méteres távolságban foglalnak helyet.

A nemzetiségi választópolgár számára a helyi választási iroda maszkot biztosít, amennyiben azzal nem rendelkezik a szavazóhelyiségbe történő belépéskor. Minden választópolgárnak tollat biztosít a helyi választási iroda, amit a szavazást követően magával vihet a polgár. A szavazóhelyiség fertőtlenítését ózongenerátorral elvégzi a helyi választási iroda a szavazást megelőző napon – erről, az utóbbi két pontról a helyi választási iroda vezetője döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában