közbiztonság

2020.09.11. 08:25

Hat kamerával figyelik Körösújfalut

Térfigyelőka­mera-rendszert épített ki az önkormányzat a közelmúltban – mondta Szabó Csaba polgármester, mutatva, hogy a központi egységet a polgármesteri hivatalban szerelték fel.

L. B.

A rendszer hat eszközből áll, azok a bejövő és forgalmas utcák forgalmát figyelik, így a Kossuth, a Tavasz, a Fő, a Hajnal és az Arany János utcákat. A beruházás 3 millió forintot tett ki, azt teljes mértékben saját forrásból fedezte az önkormányzat.

Szabó Csaba polgármester mutatta, hogy a rendszer központi egységét a községháza épületében szerelték fel /A szerző felvétele/

Szabó Csaba elmondta, a rendszer egyelőre próbaüzemben működik. Az élesre állítás előtt meg kell alkotni bizonyos szabályokat, például, hogy kik és milyen céllal nézhetik meg a felvételeket. A kamerák képét 72 óráig tárolnák, majd, ha nincs rá szükség, törölnék.

A polgármester kiemelte, nem gyakran, de Körösújfaluban is előfordulnak bűncselekmények, és azokat jellemzően nem helyiek, hanem más településről érkező bűnözők követik el. Úgy véli, a térfigyelő kamerák léte visszatartó erő lehet azok számára, akik hátsó szándékkal térnek be a faluba; illetve, ha mégis történik bűncselekmény, meg lehet majd nézni, milyen típusú, rendszámú autók jártak a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában