támogatás

2020.09.28. 07:19

Harmincmillió forinttal segíti a tanévkezdést Békés városa

Befejeződött a nevelési és iskolakezdési támogatások kifizetése Békésen – tájékoztatott Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

Kálmán Tibor elmondta, a gyermeket nevelő családok számára egyáltalán nem könnyűek az iskola- és az óvodakezdés napjai, illetve hetei, hiszen a tanév, a nevelési év kezdete rengeteg kiadással is együtt jár.

– Ezeknek a költségeknek a biztosításában nyújtott segítséget az önkormányzat, amikor a többéves hagyományhoz híven saját forrásból támogatta az érintetteket – tette hozzá Kálmán Tibor. – Idén erre a célra 30 millió forintot különítettünk el a költségvetésünkben, melyből minden békési lakcímmel rendelkező, bölcsődés, óvódás, általános és középiskolás gyermeket nevelő család részesül. A bölcsődés- és óvodáskorú gyermekek 5000-5000, az általános iskolába járók 10 ezer, míg a középiskolai tanulmányokat folytatók 12 ezer forint támogatásra jogosultak.

Fotó: Kálmán Tibor/Facebook

A polgármester hangsúlyozta, fontosnak tartja a következő generációkra való odafigyelést, hogy támogassák a jövő nemzedéket: – Az önkormányzati támogatás ugyan nem fedezi a tanévkezdéssel járó valamennyi szükségletet, a teljes költségeket, mégis szerettük volna érzékeltetni, hogy mennyire fontosak számunkra a családok, a helyi fiatalok, bölcsődések, óvodások, iskolások – tette hozzá, majd kiemelte, lényegesnek tartja, hogy a városban alanyi jogon jár a támogatás.

A polgármester szólt arról: a kifizetésben részt vevő dolgozók mekkora munkát végeztek azért, hogy a támogatás eljusson a családokhoz, hogy az adminisztrációs tevékenység a járványhelyzetben is rugalmasan folyjon. A támogatásokat szabadtéren osztották, ahol szükséges volt, nyitott sátrakat állítottak fel a vírus miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában