Elismerés

2020.09.02. 11:50

Békési Cigányságért díjat adnak át idén

A Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat idén szeretné átadni a Békési Cigányságért díjat – tájékoztatott Kovács Gusztáv elnök.

P. G.

A szervezet szeptember 15-ig várja a javaslatokat. Az elnök elmondta, tavaly döntöttek arról, hogy helyi elismerést alapítanak és így mondanak köszönetet azoknak, akik sokat tettek a békési cigányság felemelkedéséért.

A részletekkel kapcsolatban megtudtuk, minden évben csak egy kitüntetés adható. Az elismerést az önkormányzat elnöke és elnökhelyettese a képviselő-testület decemberi ünnepi ülésén nyújtja majd át. A díj emléklapból és kerámia emléktárgyból áll, amelyen „A békési cigányságért” felirat olvasható. A díjra bármely természetes és jogi személy felterjeszthető. Az ajánlásnak tartalmaznia kell a javasolt természetes és jogi személy nevét, valamint a részletes indoklást. A fel­terjesztésekből készült előterjesztést a testület minden évben az októberi, zárt ülésén tárgyalja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában