Mihály-napi Sokadalom

2020.09.23. 14:39

Az őszt köszöntötték Kétegyházán

Kerékpáros program, főzőverseny és gyermekműsor is várta Kétegyházán a Mihály-napi Sokadalomra érkezőket a hétvégén a Fő téren.

N. Sz.

Dr. Rákócziné Tripon Emese megnyitó beszédében kiemelte, örömmel tölti el, hogy immár második alkalommal szervezhették meg a településen a rendezvényt. A polgármester hozzátette, fontosnak tartja a hagyományok őrzését és ápolását, a Mihály-napi Sokadalom pedig lehetőséget ad erre: a fiatalok megismerhetik az ősi mesterségeket, mint a szövés, a fafaragás és megízlelhetik a kézműves és helyi termékeket.

Feldíszítették a kétegyházi főteret is az eseményre /Fotó: BMH/

Még délelőtt kihirdették a rajzverseny győzteseit. A kerékpártúra és a közös ebéd után a résztvevők megtudhatták, kik remekeltek a főzőversenyen. Ezúttal a Bandula János csapatkapitány nevével fémjelzett Fakanálforgatók diadalmaskodtak, népies ragulevessel, tokánnyal, nokedlivel és túrógombóccal „ízesítették meg” a zsűri napját. Délután a szervezők extrém bike showval és zenével szórakoztatták a közönséget, a kicsiket eközben kézműves program, ugrálóvár, csillámtetoválás várta. Este tábortűzgyújtással köszöntötték az őszt a helyiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában