Galériával

2020.09.28. 16:13

Átadták a tarhosi sportparkot

Ünnepélyes keretek között adták át a tarhosi ligeti rendezvénytéren, a játszótér mellett megépített A-típusú sportparkot a napokban.

P. G.

20200925_Tarhosi sportpark átadója_dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Kürti Sándor polgármester_Tarhos_Fotó: Lehoczky Péter_BMH

Fotó: Lehoczky Péter

Kürti Sándor polgármester elmondta, örömmel vették, hogy a község olyan létesítménnyel gyarapodott, amely segíti a különböző korosztályok sportolási lehetőségeit. Emlékeztetett arra, hogy különböző fejlesztésekkel folyamatosan igyekeznek élhetőbbé tenni a települést és szélesíteni a Tarhoson elérhető lehetőségeket.

Kürti Sándor (jobbról) és dr. Kovács József adta át a létesítményt /Fotó: L. P./

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a 100 százalékos támogatási intenzitás mellett kialakított sportparkot a gyermekek, fiatalok és felnőttek egyaránt használhatják. Az országgyűlési képviselő elmondta, az egészséges életmód egyik alapja a mozgás, a szabad levegőn eltöltött idő, amit a létesítmény kiválóan szolgál.

Kürti Sándor beszámolt arról is, hogy a Magyar Falu Programban újabb 24 millió 995 ezer forint támogatást nyertek el, amiből a Petőfi utca felső szakaszát aszfaltozzák majd le, illetve az összegből a templomkerthez tartozó elhanyagolt területek is rendbe teszik.

A polgármester kitért arra is: éppen az átadás napján értesültek arról, hogy önkormányzatuk emellett újabb 20 millió forintot nyertek el a Belügyminisztériumtól belterületi utak fejlesztésére.

– A forrás, illetve a 3 millió forintos önkormányzati saját erő segítségével az Arany János utca középső szakasza újulhat meg a sportpályától, az Arany János utca 1-től a 33/1 számig – szólt a részletekről a településvezető. Kürti Sándor azt valószínűsítette, hogy a munkálatok még idén elkezdődhetnek, illetve ebben az évben be is fejeződhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában