ünnepség

2020.09.19. 20:52

Átadták a békési Nefelejcs-díjakat

A békési galériában megtartott szombat délutáni ünnepségen adták át az idei Nefelejcs-díjakat. Az elismeréseket ebben az évben Szilágyiné Szabó Ágnes, a Gál Ferenc Egyetem, Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium tanára, valamint Okányi Mihály néptáncpedagógus vehette át.

P. G.

A díjat 2009-ban alapította a Nefelejcs Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, hogy jutalmazza azon személyek munkáját, akik különösen sokat tesznek Békés város közoktatásáért, közművelődéséért, a civil tevékenységek gazdagításáért. Az egyesület hagyományainak megfelelően a díj hölgyek esetében egy arany medál Nefelejcs motívummal díszítve – hátlapján az évszámmal. A férfi díjazottak ajándéka egy zsinóros mellény.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Vámos Zoltán alpolgármester. Szilágyiné Szabó Ágnes munkásságát, irodalmi pályáját dr. Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár igazgatója, Okányi Mihályt Barna Zoltán, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola igazgatóhelyettes méltatta. Az eseményt ezúttal is gazdag kulturális műsor színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában