Pro Cultura Minoritatum Hungariae

2020.09.24. 19:59

A nemzetiségi kultúra ápolásáért díjazták a csabai Balkán Táncegyüttest

Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjban részesült a Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület csütörtökön. Az elismerést Budapesten adták át, és olyan egyesületek kapták meg, melyek sokat tettek a magyarországi nemzetiségek kultúrájáért.

N. T.

Az eseményen megjelenteket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetiségekért is felelős tárca nélküli miniszter köszöntötte – írja az MTI. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: Magyarország, a Kárpát-medence és egész Európa erősödése a nemzetiségeken és a nemzeteken múlik.

/Fotó: Balkán Táncegyüttes/

Az eseményen díjat kapott a Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület, a Marica Kulturális Egyesület, a Drenka Polska Hagyományőrző Együttes, Wágner Lászlóné, a Budakalászi Német Nemzetiségi Egyesület elnöke, Jónás Géza cimbalmos, Lakatos Mónika énekesnő, Szenes Andrea hegedűművész, zenepedagógus, Bródy András festőművész, Komáromy-Hiller Julianna néptáncos, a Furmicska Néptánc Egyesület, Bajnokné Képes Gyöngyi polgármester, a Magyarországi Szlovének Szövetsége felsőszölnöki népdalköre és Sikk Józsefné, a váci ukrán nemzetiségi önkormányzat elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában