szilvanapok

2020.09.13. 11:44

A helyi értéket őrizték, gyarapították Köröstarcsán

A VI. Kistérségi Hagyományőrző Fesztivált és XII. Szilvanapot rendezte meg szombaton Köröstarcsán a Köröstarcsáért Barátok Egyesülete és a helyi művelődési ház.

P. G.

Fotó: Picasa

A program délelőtt faültetéssel kezdődött, amelynek részeként a Béke téren az elmúlt időszakban világra jött kilenc tarcsai újszülött és tizenegy új házaspár tiszteletére, összesen húsz fát ültettek el Lipcsei Zoltán polgármester koordinálásával.

A néptánc fontos része volt a rendezvénynek /Fotó: Machó Pál/

Végh Judit, az egyesület elnöke elmondta, a hagyományoknak megfelelően idén is volt lekvárkóstolás, illetve meghirdették a szilvalekváros sütemények versenyét. Vacsorára pedig helyi jellegzetességet, slambucot készítettek a ligetben megtartott programon.

Idén Turzó János különleges szárnyastenyészete, Birinyi Brigitta fazekasmester munkássága, Marti Imre érme- és pénzgyűjteménye és települési dokumentumgyűjteménye került a köröstarcsai értéktárba, akiket oklevéllel köszöntöttek. Ugyancsak az értéktárba került néhai Vígh Lajos néprajzi gyűjteménye. A fesztiválon mezőtúri, gyomaendrődi, mezőberényi, szentesi és helyi művészek léptek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában