tizenkétmilliós fejlesztés

2020.08.15. 16:08

Régi álmot valósítottak meg a muronyi rendezvénytérrel

Átadták szombaton Muronyban a művelődési ház melletti rendezvényteret. Első programként a mozgáskorlátozottak és az érdeklődők gyalogtúra keretében ellátogattak az intézménytől a Békés irányában lévő Jantyik-kápolnához.

N. Sz.

Szegfű Gábor az ünnepélyes szalagátvágást követően elmondta, egy település életében nagyon fontos szerepet töltenek be a rendezvények, és a tér közösségformáló szerepe megkérdőjelezhetetlen. A polgármester hozzátette, régi álmot valósítottak meg a fejlesztéssel, keresték a pályázati lehetőséget. A most átadott területen kulturált körülmények között tudnak majd kikapcsolódni, önfeledten szórakozni a helyiek. Elárulta, hogy a beruházást a Vidékfejlesztési Program keretében valósították meg, csaknem 12 millió forintból, melyből 10 millió forint támogatásként érkezett, a többit önerőből finanszírozta az önkormányzat.

Szegfű Gábor polgármester adta át a rendezvényteret /A szerző felvétele/

– A művelődési ház mellett lévő terület térkőbukolatot kapott, és a sikeres pályázat révén a település eseményein immár korszerű keverőpult, mikrofon, hangfal biztosítja a megfelelő hangtechnikát – mondta el Szegfű Gábor. A település első embere kiemelte azt is, hogy a projekt lehetőséget ad a mostani gyalogtúrán túl három rendezvény megtartására is. Sorolta, miszerint augusztus 20-án gulyásfőző versenyt tartanak, szeptemberben kerékpártúrát szerveznek az iskolásoknak, decemberre pedig disznóvágás-bemutatót terveznek.

Gyebnár Péter, a Fenntartható Térségért Alapítvány elnöke köszöntő beszédében gratulált a település fejlődéséhez és kiemelte, ahhoz, hogy a közösség erős legyen és a fiatalok Muronyban maradjanak, fontosak a közösségi terek.

Egeresi Imre, a mozgáskorlátozottak helyi szervezetének vezetője hozzáfűzte, a tér a tagjaiknak is lehetőséget és kellő mozgásteret ad a kényelmes kikapcsolódásra.

Az ünnepi átadás és a beszédek után indultak el a résztvevők a gyalogtúrára. A Jantyik-kápolna történetét az érdeklődőknek Buzgán Mihály mutatta be, aki szívügyének tekintette az épület felújították. A művelődési házhoz visszatérőket megvendégelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában