tábor

2020.08.01. 09:33

Mütyür kézművesek alkotnak Mezőhegyesen

Kevés olyan tábor van, ahol a gyerekek távol a szülői háztól, egy héten át izgalmas és számukra még ismeretlen körülmények között tölthetik napjaikat.

Cs. I.

A Mezőkovácsházi Kalocsa Róza Művelődési Központ ottalvósra hirdette meg idén a nyári, Együtt, kreatívan Mütyür kézművestáborát tizenöt gyermek részére. A létszámkorlátozás a vírushelyzet miatt alakult így.

A résztvevők napjaikat szép környezetben töltik a Peregi vendégházban. Már az első napon kézműveskedésbe kezdtek. A legnépszerűbb a hímzés volt. Készítettek gyümölcssalátát az egészséges életmód jegyében. De lesz a héten gyöngyös, illetve papír- és fonalnapjuk is.

A táborozók távol otthonuktól tanulják a fortélyokat /Fotó: BMH/

Az újrahasznosítás jegyében pedig hulladéknak vélt anyagok felhasználásával hasznos hétköznapi tárgyakat készítenek. A Nemzeti Kulturális Alap mellett a mezőkovácsházi egészségfejlesztési iroda szintén támogatja őket, így beiktatnak sportos programokat, valamint az egészséges életmód jegyében vetélkedőket szerveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában