általános iskola

2020.08.21. 10:34

Megoldódott a pedagógushiány Csárdaszálláson

Még május végén röppent fel a hír, hogy a csárdaszállási általános iskola fennmaradása bizonytalan. A Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményben tanító két pedagógus közül ugyanis az egyik nyugdíjba vonult, a meghirdetett álláshelyet pedig egy ideig nem sikerült betölteni.

N. Sz.

– Ez a helyzet sokakat aggodalommal töltött el a településen – mondta el Nagy Zsolt Sándorné. A polgármester hozzátette, májustól egészen június végéig kitartóan kereste a megoldást, többször egyeztetett a Gyulai Tankerületi Központ vezetőjével, valamint Dankó Béla országgyűlési képviselővel is. A település első embere elmondta, a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola csárdaszállási telephelyén a 2019/2020-as tanévben tizenegy gyermek tanult, elsőtől negyedik osztályig. Kiemelte, egy kistelepülésnek rendkívül fontos, hogy óvodája, iskolája legyen, hiszen ez komoly megtartóerő a közösségnek.

Illusztráció: shutterstock.com

Megtudtuk, az oktatási intézmény helyzetének tisztázása céljából július 15-én rendkívüli testületi ülést is tartottak Csárdaszálláson. A fórumon a helyi képviselő-testület tagjain és az érintett szülőkön kívül részt vett a gyomaendrődi Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola igazgatója, valamint a tankerület gyomaendrődi térségének irodavezetője is. A polgármester az ülésen világossá tette, hogy az iskola bezárásáról nincs szó, az alsó tagozat gördülékeny működése érdekében van szükség két pedagógusra, e célból zajlanak az egyeztetések. A szülőktől egyúttal türelmet és együttműködést kért.

Teleki–Szávai Krisztina megkeresésünkre elmondta, a Gyulai Tankerületi Központ minden szakmai döntését a gyermekek érdekében, testi, szellemi fejlődésének szolgálatában hozza meg, ennek mentén működik együtt a helyi önkormányzatokkal és a partnereivel. A Gyulai Tankerületi Központ igazgatója hozzáfűzte, szeptemberben a csárdaszállási iskolában is zavartalanul indulhat a tanév, hiszen a meghirdetett álláshelyet végül sikerült betölteni.

Nagy Zsolt Sándorné elmondta, Jenei Tibor határozatlan időre vállalta a gyerekek tanítását. Hozzátette, a férfi két éve lakik Csárdaszálláson, és szívügye az oktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában