TOP

2020.08.28. 07:39

Két nagy kazánnal adnak majd meleget Zsadányban

Négy önkormányzati tulajdonban lévő épületet korszerűsítettek az elmúlt időszakban Zsadányban, mindegyik esetében megtörtént a beruházás fizikai részét lezáró műszaki átadás és átvétel – ismertette Pikó István alpolgármester.

L. B.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 184 millió forintot nyert el a község arra, hogy felújítsák a polgármesteri hivatal egy részét – amit egy korábbi fejlesztés nem érintett –, a művelődési házat, az Attila király körútján lévő idősek otthonát, valamint a napközi otthonos konyhát. A beruházás homlokzati és födémszigetelést, nyílászárócserét jelentett, továbbá korszerűsítették a fűtési rendszert, valamint a négyből három épületnél napelemes rendszereket telepítettek.

Pikó István: több közintézményt fűtenek majd a kazánok /Fotó: L. B./

Pikó István elmondta, a megújuló alapú közösségi energiaellátást célozza az a szintén TOP-os projekt, amire a település 260 millió forintot kapott. Ennek keretében az általános iskola és a művelődési ház udvarán egy-egy, nagy bálák fogadására alkalmas szalmatüzelésű kazánt telepítettek. A rendszerre távhővezetékekkel több közintézményt fűznek fel: az általános iskolát, a szociális és a napközi otthonos konyhát, valamint a kultúrházat, az egészségházat, a polgármesteri hivatalt és a családok átmeneti otthonát.

Az alpolgármester hozzátette: a kazánok már megérkeztek, a csöveket pedig lefektették a tervezett nyomvonalon, bizonyos munkálatok még hátravannak, de bízik abban, hogy ez a fejlesztés is véget érhet mire indul a fűtési szezon. Az összességében közel 450 millió forintos beruházások révén komoly összegeket spórolhat meg az önkormányzat a fenntartási költségeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában