Számít a véleményünk

2020.08.27. 10:44

Hétfőig lehet visszaküldeni a konzultációs kérdőíveket

Augusztus 31-ig lehet visszaküldeni, illetve az interneten kitölteni a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, Békésben is sokan nyilvánítottak már véleményt.

Herczeg Tamás /Archív felvétel: MTI/Kovács Attila/

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kormány módosította a korábbi, augusztus 15-ei határidőt – mondta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, hozzátéve, augusztus 18-ig több mint 1,6 millióan nyilvánítottak véleményt.

Jelezte, hogy a kérdőív tizenhárom kérdést tartalmaz. A szakemberek véleménye is az, hogy azok a legjobb intézkedések, amelyeknek a legnagyobb a társadalmi támogatottsága. A kormány most, a kilencedik nemzeti konzultáció alkalmával is azt a célt tűzte ki, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a mindannyiunk életét érintő legfajsúlyosabb kérdésekben.

Herczeg Tamás /Archív felvétel: MTI/Kovács Attila/

Elmondta: a kérdőívben a koronavírus várható, újabb hulláma miatt többek között foglalkoznak a járványügyi készültség fenntartásával, de kitérnek arra is, hogy az emberek mennyire értenek egyet az idősotthonok védelmének erősítésében, a védőfelszerelés-gyártás hazai kapacitásainak növelésében. Gazdasági kérdéseket is feszegetnek, hiszen az emberéletek védelme mellett a munkahelyteremtés, a gazdaság fejlesztése és újraindítása is fontos szempont. Emellett kikérik az emberek véleményét Soros György legújabb tervéről, valamint a bevándorlással szembeni védekezésről is.

– Az ellenzéki pártok és politikusok szeretik hangoztatni, hogy mennyire fontos számukra a demokrácia – folytatta Herczeg Tamás. A kormánypárti országgyűlési képviselő úgy véli, hogy az ellenzék ezzel szemben mindent megtett a nemzeti konzultáció sikeressége ellen, például az igazság elferdítésével, a kérdőívek összegyűjtésével és postaládából való kilopkodásával. Hangsúlyozta, ez nem felelős viselkedés.

A nemzeti konzultációs kérdőívet online itt töltheti ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában