Fejlesztés

2020.08.10. 07:08

Felújítanák a Leiningen utcát is Gyulán

Pályázatot nyújtott be a Leiningen utca közel négyszáz méteres szakaszának felújítására a gyulai önkormányzat – tudtuk meg Kónya István alpolgármestertől, önkormányzati képviselőtől.

P. G.

20200724 Gyula Kónya István alpolgármester a belterületi utak felújításáról beszélt Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Mint hírportálunknak elmondta, a jelentős járműforgalmat lebonyolító Leiningen utca 29. és a Nürnbergi utca közötti szakasz állapota éppen annak nagy leterheltsége miatt alaposan leromlott, repedezetté vált, kátyúsodott, illetve az aszfalt elöregedett.

Kónya István: nagy forgalmú útról van szó /Fotó: Imre György/

– Fontos célunknak tartjuk, hogy a város gyűjtőútjait megújítsuk, ezért is döntött úgy a képviselő-testület, hogy benyújtjuk az említett pályázatot. A teljes fejlesztés a támogatással és a saját forrással együtt mintegy 38 millió forintba kerülne – hangsúlyozta Kónya István. – Az utat nagyon sokan használják, Békéscsaba felé sokan erre haladnak át, a területen bölcsőde és óvoda is található. Éppen ezért nagy szükség van a rekonstrukcióra. A még biztonságosabb közlekedés érdekében a helyiek kérésére és Kónya István javaslatára egy gyalogátkelőhely kialakítását is célul tűzték ki, ami a bölcsőde előtt kapna helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában