Gyulavári Kastély

2020.08.27. 18:22

Felnőttképzésekkel segítik az előrelépést Gyulán

A Felnőttképzés az egészséges életmód és a fenntartható környezet területén című projekt nyitórendezvényét tartották csütörtökön délután a Gyulavári Kastélyban. A program elsősorban térségünk hiányszakmáiban kínál képzési lehetőségeket, illetve annak részeként egy iskola, az oktatási központ is felépül a Gyulavári Kastély mellett.

P. G.

Fotó: Imre Gyorgy

Ráki Zsolt projektmenedzser asszisztens hírportálunknak elmondta, az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program részeként megvalósuló Verba Docent projekt célja a foglalkoztatás javítása és a határon átnyúló munkaerő-mobilitás elősegítése Arad és Békés megyében. A szakember emlékeztetett arra, hogy szervezetük, a tizenhét éve alakult Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány alapszabályában rögzítették, hogy tevékenységük egy jelentős része a felnőttképzésre, az oktatásra, az ismeret-átadásra épül.

Ráki Zsolt mutatja be az épülő oktatási központot /Fotó: Imre György/

– Ennek a gondolatnak a megvalósításában jelentős lépés a Verba Docent projekt, amely már el is kezdődött – fogalmazott Ráki Zsolt. Mint elmondta, ingyenes oktatást szerveznek olyan felnőttek számára, akik időt és energiát szánnak arra, hogy elméjüket tovább csiszolják jobb álláslehetőségek reményében.

– Leginkább a régióban hiányszakmának számító képzések elérhetők. A résztvevők egyebek mellett állattenyésztőnek, állatgondozónak, biogazdának, növénytermesztőnek, sörfőzőnek tanulhatnak. Összesen mintegy 13-14 féle programot indítottunk, indítunk – ecsetelte, majd kitért arra, hogy nyolcvanan már eredményesen vizsgáztak, és összesen 220-240 bizonyítványt fognak kiadni.

Gyulaváriban az alapítvány által üzemeltetett kastély épületegyüttese mögött több, mint 500 négyzetméteres hasznos alapterületű oktatási központ és szociális garzonház épül a projekt keretében. Az épületben helyet kap egy oktatóterem modern számítógépekkel, illetve 8 apartman áll rendelkezésre a projektben résztvevők részére. Az oktatási központ a pályázati projekt befejezése után is működni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában