A szürke a divat

2020.08.05. 12:42

Megnőtt a szúnyoghálók iránti kereslet Békésben

A szúnyogokkal szembeni védekezés régóta foglalkoztatja az embereket, mivel a nyári estéken és éjszakákon kevés náluk idegesítőbb lény zavarja meg a nyugalmat. Ha a nőstény rovar már bejutott a lakásba, a mozgás, a kontrasztok, a kilélegzett szén-dioxid, a testhő és a verejték alapján szinte biztos, hogy megtalálja a bent lakót. A vérszívók kíméletlenül támadnak, ezért is született számos praktika ellenük, de a leghatásosabb még mindig a szúnyogháló.

N. Sz.

20200730 Békéscsaba Rengeteg a szúnyog Szúnyoghálót szerel Szaszák Balázs asztalos Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

– Az utóbbi időben Békés megyében is megnőtt a szúnyoghálók iránti kereslet, sokan hívnak fel, hogy készítsek – mondta el hírportálunknak Szaszák Balázs. A békéscsabai asztalos tapasztalatai szerint a ragasztott hálók nem sokat érnek, hiszen azokat nem lehet kellően megfeszíteni a nyílászárón, s ha véletlenül belenyúlunk, kilyukadnak, nem tudják már betölteni védőfunkciójukat.

A békéscsabai asztalos, Szaszák Balázs egyre több szúnyoghálót készít rendelésre /Fotó: Imre György/

Hozzátette, hogy manapság a legtöbben alumínium vagy műanyag keretet választanak, üvegszálas hálóval áruk 5 és 7 ezer forint között mozog. Ezeket, mint mondta, gyorsabb és egyszerűbb is elkészíteni, mint a fa alapanyagúakat. Kérdésemre, vajon mennyi ideig kell várnia annak, aki most rendel, legalább két hét várakozási időt említett a békéscsabai vállalkozó.

– Minden típusú nyílászá­róra lehet szúnyoghálót szerelni, ezen a nyáron a megrendelők már gyakran a teraszajtókra, sőt, a bejárati ajtókra kérik – árulta el. – Hálóból a fekete és a szürke színű a divat, meglepő módon ezeken könnyebben át lehet látni, kevésbé zavaróak a szemnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában