tábor

2020.07.16. 18:50

Rácz Zsófia a gyulai Hetedhét Játékvárosban járt

A gyulai Hetedhét Játékvárosba látogatott csütörtökön kora délután Rácz Zsófia.

P. G.

Fotó: Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár Facebook oldal

A fiatalokért felelős helyettes államtitkár a különleges nyári tábort szervező Mi egy Másért Közhasznú Egyesület meghívására utazott a fürdővárosba, és tapasztalatairól Facebook oldalán is beszámolt.

A helyettes államtitkár dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere társaságában, a játékváros egyik fiatal résztvevője, Laura kalauzolásával járta végig a diákok számára létrehozott „gyermektelepülést”.

Fotó: Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár Facebook oldal

Dr. Görgényi Ernő hírportálunknak elmondta, Rácz Zsófia megismerkedett a különleges táborral, amelynek egyik egyediségét az adja, hogy természetesen játékos formában, de a felnőttek településeit modellezi. A Hetedhét Játékvárosban működik munkaügyi hivatal, ahol a diákok mindennap különböző játékos tevékenységek közül választhatnak – vannak népi kézműves foglalkozások, de például lángost is süthetnek. Munkájukért fizetést, játékpénzt „Gyurót” kapnak, amelyet különböző, a táborban készült dolgokra válthatnak be. Ugyanakkor adózniuk is kell. A diákok játékból meg is házasodhatnak, amikért cserébe adókedvezményt kapnak. Egy klasszikus polgári társadalmat mintáz a település. A program számára minden évben választanak egy központi tematikát, idén ez az olimpia.

Rácz Zsófia egyébként több foglalkozásba is bekapcsolódott, például vattát tépett párnák készítéséhez, illetve a pirográfiát, az egyedi faégetést is kipróbálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában