Péter Erika

2020.07.18. 18:13

Második helyezett lett meséjével a békéscsabai költő

Második helyezett lett Péter Erika a Mi mesénk meseíró pályázaton. A költőnő egy új műfajba kóstolt bele, a klímaváltozásról írt verskezdeményéből alkotott verses mesét.

Nagy Szilvia

– Még régebben elhatároztam, hogy nem jelenik meg több könyvem, de az új versek megszülettek, végül a férjem beszélt rá, hogy küldjem el azokat a kiadónak. Megjelent a Nem normális szakácskönyvem, később pedig az Egéretető című versem az új Gőgös Gúnár Gedeonban – fogalmazott Péter Erika, aki ezek sikerén felbuzdulva pályázott a verses meséjével, amelyhez ugyan gyermekillusztráció nem készült, de így is második helyezést ért.

Ismét egy új műfajba kóstolt bele /Beküldött fotó/

– Az évszakok összemosódásán és ennek következményein merengtem, így született a vers egy része, aztán a pályázati kiírásnak megfelelően áttértem a mesés stílusra, népmesei fordulatokkal szőttem át, így jött létre belőle a Vírusos az évszakprogram című alkotás. Amikor dolgoztam, rengeteg humort vittem a mesébe: a klímaváltozás miatt zúgolódó évszakok felkerekednek és végül megtalálják a rendszergazdát, aki a vírusos számítógépet megjavítja.

Péter Erika elárulta, amikor a mese készült, még nem volt jelen a világjárványt okozó koronavírus, de számára is érdekes, hogy sokan összefüggésbe hozzák a kórokozó megjelenését a klíma változásával, az ember természetpusztításával. – Megérintett a téma. Fontosnak tartom, hogy nap mint nap tegyünk bolygónk jövőjéért.

A költőnő hozzátette, a karantén őt is megviselte, hiányoztak neki az író-olvasó találkozók, a művészeti események és a feltöltődést hozó kirándulások.

– Az időt sokszor arra fordítottam, hogy elmélyedjek új műfajomban, a mesék világában.

Jelenleg is prózában alkot: Gézengúzról, a csiga kalandjairól ír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában