efop-pályázat

2020.07.07. 18:24

Középfokú szakképesítést szereztek roma nők Mezőkovácsházán

Közel kilencven roma szakember vehette át bizonyítványát kedden Mezőkovácsházán.

Cs. I.

Kedden átvehette bizonyítványát az a 89 roma szakember, aki az elmúlt években OKJ-s szociális gondozó és ápoló képzésben vett részt a Nő az esély – képzés és foglalkoztatás elnevezésű EFOP-projektben.

Sütő Mária Márta, a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum igazgatója is megosztotta tapasztalatait /A szerző felvétele/

Az országos program célja volt, hogy a munkaerő-piaci hátrányokkal küzdő, alacsony iskolai végzettségű romákat – a foglalkoztatás keretében megszerzett tudással – segítsék az elhelyezkedésben; hosszú távon biztosítsák munkájukat a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, köznevelési szolgáltatásokat végző intézményekben. A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója, Sztojka Attila a keddi rendezvényen elmondta, e projekteknek köszönhetően országosan 979 fő szerzett középfokú végzettséget.

– Az a szándék, hogy a hátrányos helyzetű emberek rejtett erőforrásai megjelenjenek a gazdaságban. Jó hír: ennyien váltak a képzések által keresett munkavállalókká – hangsúlyozta.

Csepreghy Elemér polgármester köszönetét fejezete ki, miszerint a projekt nagy segítséget jelentett az egyik leghátrányosabb térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában