Dél-békés

2020.07.31. 10:27

Kistérségi elnöki posztjáról és alpolgármesteri székéről is lemondott Varga Gusztáv

A Dél-békési Kistérségi Társulás Tanácsának elnöki posztjáról és mezőkovácsházi alpolgármesteri székéről is lemondott Varga Gusztáv. Meglátása szerint a kistérségi szervezetben olyan légkör alakult ki, amelyben az előző időszakban a tanácstól látott és elvárt eredményes munkát nem tudja folytatni.

Varga Gusztáv /Archív fotó: Imre György/

Fotó: Imre György

„Július 31-én lemondok a Dél-békési Kistérségi Társulás Tanácsának elnöki posztjáról” – írta Facebook-oldalán Varga Gusztáv. Mint fogalmazott, nehéz szívvel hozta meg a döntést azért, mert lényegében 2000 óta vesz részt Mezőkovácsháza képviseletében, a társulás munkájában. Nyolc éven át az elnöki feladatokat is rábízták a települések vezetői.

Varga Gusztáv /Archív fotó: Imre György/

„Büszkeséggel tölt el, hogy az elmúlt hat esztendő különösen sikeres volt egész térségünk életében. A nyugodt munka, a települések összefogása és a döntéshozókkal, a járás társadalmával történő együttműködés messze földre vitte társulásunk jó hírét. Ez az összefogás, illetve Simonka György képviselő úr és az általa felkért szakemberek kiváló munkája eredményezte, hogy soha nem látott mennyiségű fejlesztési forrás érkezett járásunkba. Ennek köszönhetően megújultak, megszépültek településeink, stratégiák készültek a továbblépéshez. Mindeközben pedig a béke szigeteként és az összefogás jó példájaként jellemezték térségünket, mely a korábbi leghátrányosabb helyzetű térségek sorából a versenyképes térségek sorába küzdötte fel magát. A július 22-i társulási ülésen sajnos kiderült, hogy a februárban még egységes társulási tanács megosztott lett, és néhány polgármester szemében – az egység helyreállításának – az én személyem is akadályává vált.

Olyan légkör alakult ki, amelyben az előző időszakban a tanácstól látott és elvárt eredményes munkát nem tudom folytatni. Ilyen körülmények között nem dönthettem másként. Remélem, hogy a tanácsnak sikerül olyan elnököt választania, akiben mindenkinek meg lesz a bizalma, aki megteremti az összefogást, a korábbi, vagy akár annál erősebb együttműködést, aki segíteni tud az előző ciklusban megtapasztalt fejlődés folytatásában. Kívánok a tanácsnak nyugodt, sikeres munkát, bölcs döntéseket, településeinknek sikeres esztendőket” – írta közösségi oldalán Varga Gusztáv.

Később azt is bejelentette, augusztus 31-el Mezőkovácsháza alpolgármesteri székéből is távozik. „ Az önkormányzati választások után polgármester úr többek között, azért jelölt alpolgármesternek, hogy a kistérségben elnökként képviseljem Mezőkovácsházát. Mivel a mai nappal erről az elnökségről lemondtam, azt tartom helyesnek, ha alpolgármesteri megbizatásomat is visszaadom” – fogalmazott Varga Gusztáv.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában