életmentő tudás

2020.07.01. 13:00

Semmelweis-napi ünnepséget rendeztek a gyulai városházán

Semmelweis-napi ünnepséget rendezett a gyulai önkormányzat és az Egészségügyi Alapellátási Intézmény kedden délután a fürdővárosi polgármesteri hivatal dísztermében.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében elmondta, a járványhelyzet alatt a laikus is ráébred arra, hogy életmentő jelentőségű az a tudás, amelyet orvosok és ápolók nemzedékei felhalmoztak és újból és újból átadtak az utánuk jövő nemzedékeknek. Mint kiemelte, ez a felhalmozott tudás segítette Magyarországot abban, hogy eredményesen védekezzen a koronavírus-járvánnyal szemben.

Kónya István, Szabó Melinda, dr. Fehér László, Dr. Olasz Mária és dr. Görgényi Ernő

– Egészen pontosan a tudósok, orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók – hangsúlyozottan ideértve az intézmények háttérdolgozóit, technikai dolgozóit is – segítették tudásukkal Magyarországot abban, hogy eredményesen védekezzen a koronavírus-járvánnyal szemben – húzta alá.

Az eseményen dr. Görgényi Ernő és Kónya István alpolgármester adta át a Kiss Tamásné önkormányzati képviselő javaslatára Libor János-díjakat. Az elismerést dr. Fehér László háziorvos, dr. Olasz Mária háziorvos és Szabó Melinda körzeti ápoló vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában