kreatív

2020.07.14. 10:44

Délelőtt alkottak, délután túráztak a gyerekek a csorvási kézműves táborban

Csorváson, az evangélikus gyülekezet közösségi termében tartották meg a Körös-Vidéki Képzőművész Egyesület kézműves táborát.

G. P.

Másfél évtizede alapították meg Csorváson a Körös-Vidéki Képzőművész Egyesületet, amely rendszeresen tart kézműves táborokat a kisvárosban. Idén rendkívüli helyszínen, a közelmúltban felújított helyi evangélikus gyülekezet közösségi termében tartották meg az általános iskolások részére Keliger Mara vezetésével.

A szerző felvétele

A tábor munkájába az utolsó napon nyertünk betekintést, amikor a tizenkét gyermek éppen az alumíniumlemez metszésére készült.

– Az első napon üvegfestés szerepelt a programban, majd agyagozás, szitázás, akril-, valamint akvarellfestés következett – avatott be a tábor mindennapjaiba Keliger Mara egyesületi vezető. – A táborunkat a NEA-pályázaton elnyert egymillió 230 ezer forintos összegből valósíthattuk meg a héttől tizennégy éves gyerekek számára. A délelőtt általában az alkotással telt, a művészeti iskola pedagógusainak segítségével zajlottak a foglalkozások, melyekbe Pintér Anikó, a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársa is bekapcsolódott.

Minden napra jutott egy túra, meglátogatták a tavaly átadott Hudák Szőttes Kúriát, a Szlovák Tájházat, de nagy élményt jelentett a szomszédos evangélikus templom is, melyben Zsíros András lelkipásztor kalauzolta el a gyerekeket, kedvükért még az orgonát is megszólaltatta.

– Táborainkat a Rudolf majori kastélyban szoktuk tartani, ám az most nem bentlakásos, így jutottunk el az evangélikus gyülekezethez, akiknek ezúton is köszönjük a lehetőséget! – mondta a táborvezető, majd megmutatta a szebbnél-szebb alkotásokat, melyeket készítői a tábor végén haza is vihettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában