Galériával

2020.07.19. 11:54

A jövő íróival, költőivel találkozhattak Gyulán

A jövő íróival, költőivel, irodalmáraival találkozhattak az érdeklődők a Kárpát-medencei Irodalmi Gálán, a Gyulai Várszínház nyári évadának részeként a teátrum kamaratermében, pénteken este.

P. G.

Az Orbán János Dénes szerkesztése és műsorvezetése mellett megtartott kiváló hangulatú programon az Előretolt Helyőrség Íróakadémia tagjai, pályakezdők és mentorok műveit egyaránt megismerhette az értő közönség.

Az akadémia a magyar irodalom utánpótlásáról hivatott gondoskodni: pályakezdő fiatalokat tanítanak verset, prózát, drámát, esszét és kritikát írni, segítik őket szépírói kiteljesedésükben, tudással, menedzsmenttel, ösztöndíjjal, publikálási lehetőségekkel. Emellett könyvkiadással is foglalkoznak: eddig kilenc debütkötetet publikáltak, míg az elkövetkező hónapokban tizennyolc fog megjelenni, amivel tulajdonképpen már egy új írónemzedékről létrejöttéről beszélhetnek.

Remek hangulatú estet rendeztek pénteken /Fotó: Kiss Zoltán/

A pénteki előadás, az irodalmi gála ezúttal is számos érdekességet tartogatott, visszahozta a klasszikus írói estek hangulatát, zenével, verssel, prózával és ahogy korábban említettük, értő közönséggel.

Az eseményen Orbán János Dénes köszöntötte a megjelenteket, majd érkeztek a szerző-előadók. A teljesség igénye nélkül Pejin Lea, Bék Timur, Gál János, Juhász Kristóf, Vöröskéry Dóra adta elő alkotásait, de Zalán Tibor és Nagy Koppány Zsolt művei is sokaknak szereztek kellemes perceket. Az esten közvetetten, de a házigazda Gyula városa is képviseltette magát, hiszen a fürdővárosi alkotásként megismert Toldi-film főszereplője, Berndt Richárd kárpátaljai alkotók, Shrek Tímea és Marcsák Gergely alkotásait adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában