TOP

2020.06.20. 09:15

Út és járda épül a vésztői városrészben

Összesen több mint 300 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében két, egy 233 és egy 70 millió forintos pályázatával szociális városrehabilitációra, a Békési út környéki szíki településrész fejlesztésére, a hátrányos helyzetben lévők támogatására – ismertette Karakas Anikó polgármester és Kis Bettina műszaki csoportvezető.

L. B.

Vésztőn öt szegregátum található a statisztikai hivatal szerint, ezek egy része a Békési út környékén. A 70 millió forintos projekt keretében segítenék a területen élő, hátrányos helyzetben lévő vésztőieket, különféle programokra, rendezvényekre, oktatásokra, képzésekre nyílna lehetőség.

Ehhez társul az a 233 millió forintos projekt, ami infrastrukturális beruházásokra fordítható. Bár még módosul, hogy mit tartalmaz pontosan a fejlesztés, az eredeti elképzelések szerint szociális bérlakásokat alakítanának ki, több utcában aszfaltoznának, járdát építenének, térfigyelő kamerákat szerelnének fel, valamint egy olyan közösségi teret hoznának létre, ami a programoknak otthont adhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában